milczek89

milczek89

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Kremowa szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szarlotka jest przepyszna, i łatwa w przygotowaniu. Przepis ten odziedziczyłam po prababci;)

Kremowa szarlotka

Składniki:

Kremowa szarlotka

 

Sposób przygotowania:

Kremowa szarlotka
1. Z mąki margaryny, żółtek, jaja, cukru, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Połowę schładzamy, a drugą część rozwałkowujemy i wkładamy do tortownicy. 2. Budynie gotujemy na mleku. Jabłka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, wykładamy na ciasto i zalewamy budyniem. 3. Całość przykrywamy startym na tarce schłodzonym ciastem i pieczemy około 45 minut w temperaturze 200C.