nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kremowa zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka, pyszna, kremowa zupa.

Kremowa zupa pieczarkowa

Składniki:

Kremowa zupa pieczarkowa

 

  • włoszczyzna:
  • 2 większe marchewki
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • 5 cm kawałek pora

 

 

  • 1/2 małej cebuli
  • 1 łyżeczka oleju

 

  • 1/2 szkl. smietanki 18%
  • natka pietruszki
  • vegeta, pieprz
  • maggi
  • 1 op. zupy pieczarkowej w proszku

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa pieczarkowa
1. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, a następnie razem z porem umyć. Pokroić w kostkę, a marchewkę z porem w półplasterki. 2. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki,a następnie podsmażyć na łyżce masła, lekko posolone i popieprzone. 3. Do garnka wlać wodę, wsypać vegetę, gdy zacznie wrzeć wrzucić włoszczyznę. Gdy będzie miękka dodać pieczarki. Zupę z proszku rozrobić w małej ilości wody. I wlać na gotującą się zupę. Zagotować. Zestawić z ognia i zaprawić śmietanką. 4. Cebulę bardzo drobno posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem posypaną posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

zupa