Sposób przygotowania:
Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi
Bulion należy podgrzać. Grzyby zalać niewielką ilością wody i ugotować. Następnie grzyby pokroić na mniejsze kawałki (zostawić wodę, w której się gotowały). Cebulę pokroić drobno. Na dużej patelni rozpuścić połowę masła i zeszklić cebulę. Wsypać ryż, chwilę podsmażać i zalać winem. mieszać aż wino ryż je wchłonie i teraz stopniowo dodawać trochę bulionu i często mieszać. W międzyczasie dodać pokrojone grzyby razem z wodą, w której się gotowały. Kiedy ryż zrobi się miękki, dodać starty parmezan, resztę masła i posiekaną natkę pietruszki.
![Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kremowe-risotto-z-suszonymi-grzybami-lesnymi-273360.jpg)
![Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kremowe-risotto-z-suszonymi-grzybami-lesnymi-273361.jpg)
![Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kremowe-risotto-z-suszonymi-grzybami-lesnymi-273362.jpg)
![Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi Kremowe risotto z suszonymi grzybami leśnymi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kremowe-risotto-z-suszonymi-grzybami-lesnymi-273363.jpg)