Sposób przygotowania:
Kremówka biszkoptowo-truskawkowa
Z jajek, mąki, cukru, oleju i proszku do pieczenia przygotuj ciasto biszkoptowe, ciasto przelej do brytfanny i piecz 30min w 170stop. Upieczony biszkopt zetnij o 1/3 wysokości, uzyskane w ten sposób ścinki wysusz w piekarniku.
Zmiksowane truskawki przelej do rondelka dodaj cukier i galaretki, kiedy całość zacznie się lekko gotować dodaj budyń rozpuszczony w wodzie a potem zagotuj całość.
Tężejącą masę wylej na biszkopt i odstaw do całkowitego zastygnięcia, w misce ubij śmietankę z cukrem i rozpuszczoną w wodzie żelatyną po czym wylej ją na masę truskawkową.
Wysuszone skrawki biszkopta pokrusz i przy pomocy sitka obficie posyp nimi wierzch ciasta.
Zmiksowane truskawki przelej do rondelka dodaj cukier i galaretki, kiedy całość zacznie się lekko gotować dodaj budyń rozpuszczony w wodzie a potem zagotuj całość.
Tężejącą masę wylej na biszkopt i odstaw do całkowitego zastygnięcia, w misce ubij śmietankę z cukrem i rozpuszczoną w wodzie żelatyną po czym wylej ją na masę truskawkową.
Wysuszone skrawki biszkopta pokrusz i przy pomocy sitka obficie posyp nimi wierzch ciasta.