Sposób przygotowania:
Lekka kremówka
Przygotować ciasto : Ciasto francuskie podzielić na 2 części i wyłożyć nimi blaszki wyłożone papierem o wym. 30x30 cm. Po nakłuwać ciasto widelcem. Piec w temp 200 C przez ok 25 min, do otrzymania złotego koloru ciasta.(W czasie pieczenia ciasto będzie się puszyło - należy wówczas nakłuwać wszystkie nierówności widelcem, by nie wyrosło zbyt wysokie). Przygotować krem: W garnku zagotować 1,5 szklanki mleka z cukrami. Po zagotowaniu dolać śmietanę i ponownie zagotować. W osobnym naczyniu pozostałą część mleka wymieszać z żółtkami i mąkami, by uzyskać jednolitą masę. Gdy mleko ze śmietaną będą się gotować wlać mieszankę i gotować jak budyń - do otrzymania gęstej konsystencji masy. Odstawić do ostygnięcia. W misie utrzeć masło i stopniowo partiami wrzucać wcześniej przygotowany budyń. Całość wylać na jeden z blatów ciasta francuskiego i przykryć drugim. Posypać cukrem pudrem. Schłodzić przez ok 2h w lodówce.