Sposób przygotowania:
Kremówka z mandarynką
Budyń waniliowy ugotować z mlekiem. Ugotowany budyń schłodzić i utrzeć razem z cukrem i masłem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do utartej masy dodać pół zapachu pomarańczowego. Śmietanę dobrze ubić, a następnie połączyć ją z masą. Mandarynki umyć, obrać, oczyścić z białych części i podzielić na kawałki, a je przeciąć na pół. Pokrojone mandarynki dodać do masy. Gotową masę dać na 30 minut do lodówki.
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwa kwadraty. Każdy z nich upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut. Jeden upieczony spód posmarować masą, a później przykryć drugim ciastem i znowu posmarować masą. Całość posypać kakao.
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwa kwadraty. Każdy z nich upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut. Jeden upieczony spód posmarować masą, a później przykryć drugim ciastem i znowu posmarować masą. Całość posypać kakao.