lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Kremówka z mandarynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny placek z mandarynkami...

Kremówka z mandarynką

Składniki:

Kremówka z mandarynką

 

 

Sposób przygotowania:

Kremówka z mandarynką
Budyń waniliowy ugotować z mlekiem. Ugotowany budyń schłodzić i utrzeć razem z cukrem i masłem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do utartej masy dodać pół zapachu pomarańczowego. Śmietanę dobrze ubić, a następnie połączyć ją z masą. Mandarynki umyć, obrać, oczyścić z białych części i podzielić na kawałki, a je przeciąć na pół. Pokrojone mandarynki dodać do masy. Gotową masę dać na 30 minut do lodówki.
Gotowe ciasto francuskie podzielić na dwa kwadraty. Każdy z nich upiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 15 minut. Jeden upieczony spód posmarować masą, a później przykryć drugim ciastem i znowu posmarować masą. Całość posypać kakao.

Tagi:

ciasto