Sposób przygotowania:
Kremówki na biszkopcie
1. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier. Dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką.
Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na dwie równe części. 2. 3/4 litra mleka zagotować wraz z cukrem.
W reszcie mleka rozrobić mąki, budyń oraz żółtka na jednolitą masę. Wlać na gotujące się mleko. Stale mieszając, aż masa zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej.
Na koniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć kremem. Ciasto wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na dwie równe części. 2. 3/4 litra mleka zagotować wraz z cukrem.
W reszcie mleka rozrobić mąki, budyń oraz żółtka na jednolitą masę. Wlać na gotujące się mleko. Stale mieszając, aż masa zgęstnieje.
Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej.
Na koniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć kremem. Ciasto wstawić do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
kołczu
bietka
czekoladka_m