Sposób przygotowania:
Kremowo-truskawkowy sernik
Na tortownicę o średnicy 27cm. Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść razem na stolnicy ,wyłożoną papierem tortownicę wylepić zagniecionym ciastem.
Masa: Zółtka oddzielić od białek. Do miski włożyc mielony twaróg dodać żółtka ,wsypać cukier i ubijać mikserem na puszystą masę .Margarynę roztopić przestudzić i dodać do masy serowej ponownie wymieszać . Białka ubić na sztywno.
Truskawki umyć odszypułkować przekroić na połówki ,włożyć do rondelka zasypać 3 łyżkami cukru i cały czas mieszajac udusić na małym ogniu aż puszczą sok.Odstawić do wystudzenia a nastepnie zmiksować blenderem na mus.
Masę serową podzielić na pół,do jednej dodac truskawki a nastepnie połowę ubitej piany z białek a do drugiej resztę piany i wymieszać . Wylać na ciasto najpierw masę serową białą a na to masę serową truskawkową .wstawić do piekarnika i piec około 55 minut w temp 180*
Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach ,całkiem zimny oprószyć grubo cukrem pudrem. Smacznego!!
Masa: Zółtka oddzielić od białek. Do miski włożyc mielony twaróg dodać żółtka ,wsypać cukier i ubijać mikserem na puszystą masę .Margarynę roztopić przestudzić i dodać do masy serowej ponownie wymieszać . Białka ubić na sztywno.
Truskawki umyć odszypułkować przekroić na połówki ,włożyć do rondelka zasypać 3 łyżkami cukru i cały czas mieszajac udusić na małym ogniu aż puszczą sok.Odstawić do wystudzenia a nastepnie zmiksować blenderem na mus.
Masę serową podzielić na pół,do jednej dodac truskawki a nastepnie połowę ubitej piany z białek a do drugiej resztę piany i wymieszać . Wylać na ciasto najpierw masę serową białą a na to masę serową truskawkową .wstawić do piekarnika i piec około 55 minut w temp 180*
Po upieczeniu studzić przy uchylonych drzwiczkach ,całkiem zimny oprószyć grubo cukrem pudrem. Smacznego!!