Sposób przygotowania:
Kremowy torcik
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli, gdy już będzie ubita wsypać cukier ciągle miksując a następnie dodać żółtka oraz esencję. Gdy masa będzie dokładnie połączona wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mąką ziemniaczaną oraz kakaem. Wymieszać drewnianą łyżką. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na trzy krążki. Nasączenie: Wodę wymieszać z cukrem, kwaskiem cytrynowym i esencją. Krem: Budyń rozrobić według przepisu na opakowaniu. Margarynę w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem pudrem na puch. Dodać ostudzony budyń ciągle miksując. Krążki nasączyć, wyłożyć dżem oraz krem, przykryć kolejnym krążkiem i powtórzyć czynność. Cały tort wyłożyć kremem. Na wierzch polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, obsypać wiórkami czekoladowymi, dowolnie przyozdobić i wstawić do lodówki.