lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kresowe gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kresowe gołąbki z mięsem i pieczarkami

Kresowe gołąbki

Składniki:

Kresowe gołąbki

 

Sposób przygotowania:

Kresowe gołąbki
Z kapusty usuń głąb.Obgotuj ją,oddziel liście.Cebulę posiekaj,przesmaż na złoto na oleju.Dodaj do niej pokrojone drobno pieczarki oraz mięso mielone.Całość przesmaż przez chwilę.Kaszę ugotuj na pół twardo.Wymieszaj z cebulą,pieczarkami i mięsem.Farsz dopraw do smaku.Ostudzony farsz kładź na lisciu kapusty i zwijaj gołabki które ułóż w naczyniu do pieczenia,podlej wodą i piecz w temp 140 st.