Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krewetki na ostro-kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krewetki w pancerzykach umyć. Na patelni rozgrzać masło, włożyć wszystkie

Krewetki na ostro-kwaśno

Składniki:

Krewetki na ostro-kwaśno

 

  • po 4 duże krewetki na osobę, najlepiej Black Tiger w pancerzykach

 

 

  • po 1 łyżeczce posiekanego czosnku i imbiru

 

  • łyżka jasnego sosu sojowego

 

  • posiekana cebula dymka

 

 

  • 1 łyżeczka sosu chili słodkiego Woh Hup

 

Sposób przygotowania:

Krewetki na ostro-kwaśno
Krewetki w pancerzykach umyć. Na patelni rozgrzać masło, włożyć wszystkie składniki oprócz krewetek i smażyć 20 s. Dodać krewetki smażyć do momentu, aż zmienią kolor na mocno różowy. Podawać prosto z patelni jako przekąskę lub wykwintne uzupełnienie warzyw z dipami.

Tagi:

sosy krewetki