Sposób przygotowania:
Krewetki tandoori na sałatce ze szpinaku
Krewetki obrać i wypłukać. Na oleju zeszklić drobno posiekaną szalotkę. Dodać start korzeń imbiru, łyżkę pasty curry i łyżeczkę pasty Tandoori. Przesmażyć i dodać krewetki. Wszystko razem smażyć kilka minut( ok. 3-5 minut). Podawać gorące najlepiej z dodatkiem ryżu , bo pasty curry i tandoori są pikantne. Całe danie przewidziane jest na 2-3 osoby. Sałatka: Szpinak wypłukać i osuszyć( można w wirówce albo w ścierce). Paprykę wymyć i pokroić w kostkę. Przygotować łodygi selera- umyć, jeżeli są włókna powyjmować. Pokroić selera drobno. Wymieszać warzywa i skropić sokiem z limonki. Czosnek zmiażdżyć połączyć z oliwą i posolić. Zalać sałatkę sosem.