Sposób przygotowania:
Krewetki Teriyaki z grzybami oyster
Na początku przygotować sos: w rondelku mieszamy ze sobą wszystkie składniki i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i trzymamy przez ok 25 minut. Gotujemy aby sos zgęstniał. Studzimy i przelewamy do butelki. Jeżeli nie zużywamy całego sosu, można przechowywać go w lodówce. Krewetki , które kupiłam były już obgotowane. W woku rozpuszczamy łyżkę masła, przekładamy odsączone z zalewy krewetki. Podsmażamy. Jeżeli puszczą wodę, należy ją odlać. W tym czasie grzyby oczyszczamy, i kroimy w niezbyt małe kawałki. Podsmażamy je na łyżce masła , pod koniec smażenia podlewamy łyżką sosu sojowego. Grzyby przekładamy do krewetek. Makaron , który użyłam był w hermetycznie zamkniętych torebkach, gotowy do spożycia- wystarczy podgrzać. Dodajemy makaron do woka, zalewamy wcześniej przygotowanym sosem Teriyaki i dokładnie mieszamy. Podawać od razu po przyrządzeniu. Smacznego:)