Sposób przygotowania:
Krewetki w grzybach
Usunąć ogonki krewetek. Grzyby oczyścić, opłukać, wysuszyć i pokroić w plasterki ok. 1 cm. Drobno pokroić cebulki. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Smażyć szalotki ok. 30 sek., dodać borowiki i smażyć, ciągle mieszając, na dość dużym ogniu ok. 30 min. Posolić i popieprzyć. Następnie odłożyć grzyby na talerz. Wylać resztę oliwy na patelnię i obsmażyć krewetki (ok. 2 min.) Skropić szampanem. Dodać białe wino i śmietanę oraz sól i pieprz. Pozostawić na ogniu ok. 1 minuty. Wrzucić borowiki na patelnię i wszystko dusić ok. 1 min. Rozłożyć danie na gorące talerze, podawać natychmiast, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.
Gość
Gość