Sposób przygotowania:
Krewetkowy Good Food
Krewetki (szare) umieszczamy na 30 minut w marynacie, odsączamy i panierujemy. Smażymy około 6 minut w głębokim tłuszczu. W rożkach z sera umieszczamy sos z kaparami i świeży ogórek układamy na waflach obok krewetek i pomidora i całość ozdabiamy koperkiem i koniecznie świeżą bazylią, bazylia wpływa pozytywnie na nasz smak i nastrój. Smacznego :):):)
pacpaw
wemi
Miałam na myśli surowe krewetki, panierka nie odpada jeśli kilkukrotnie powtórzysz tą czynność, temp. tłuszczu też jest ważna, nie może być za zimny i zbyt rozgrzany, to już też kwestia wprawy. Wybrałam się kiedyś na dzień wietnamski w Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku, (polecam ciekawe narodowe kuchnie tam prezentują) spodziewałam się tych zupek w torebkach:):):) a tam było boskie jedzonko, sajgonki, krewetki, itd. Super podane i nie wiem czy wszystkie odpowiedzi dobrze zrozumiałam wypowiadane przez kucharza wietnamskiego łamaną polszczyzną:):):) Tak teraz testuję je na Polską nutę. Mam trzech synów i muszę urozmaicać by nie było nudno to oni wałkowali te krewetki jak plastelinę:):):) Spróbuj pokruszyć odrobinę płatków kukurydzianych dodać do panierki i odrobin mąki pszennej zobacz czy odpadnie na następnych krewetkach:):):) Dziękuję za komentarz:):):)
robertjankopp