zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Krokietowe roladki

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Krokiety zapiekane w piekarniku

Krokietowe roladki

Składniki:

Krokietowe roladki

 

 

  • NA NALEŚNIKI
  • 500kg mąki
  • 1 litr mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • FARSZ
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 1 kg grzybów gotowanych i drobno pokrojonych
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • dodatkowo 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Krokietowe roladki
Kapustę ugotować. Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty. Doprawimy do smaku solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę. Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.