Sposób przygotowania:
Krokietowe roladki
Kapustę ugotować. Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę. Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty. Doprawimy do smaku solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę. Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.
wedith1
margolata
Natala1210
Zgobisz
zewa
Ach te biodra. A krokieciki są smaczne więc wypróbuj, niby zwykłe a jednak inne bo zapieczone.
Babciagramolka
zewa
Kochana grzybów u mnie dostatek :)
Babciagramolka
To ja sie do Ciebie i Pyzy przeprowadzam ( pół na pół żeby żadna nie była pokrzywdzona ) :) :)
zewa
Nie ma sprawy, choć do mnie masz zdecydowanie bliżej. może kiedyś w końcu będzie nam dane się spotkać :)