Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Krokiety

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znana potrawa, a jakże lubiana na wszelkiego rodzaju imprezach

Krokiety Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krokiety

 

  • 1 kg mięsa (może być rosołowe lub wołowe i wieprzowe)
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka maki
  • 3 lyzki oliwy
  • 2 jajka
  • Pół szklanki bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Krokiety
Mięso ugotować. Zmielic i doprawic. Z mleka, maki, oliwy i 1 jajka wyrobic ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Położyc na nie mięso i włożyć boki następnie zwinąć na krokiety. Obtoczyc w jaku i bułce. Usmażyc.
Krokiety
Etap 1