Sposób przygotowania:
Krokiety czosnkowe z farszem i serkiem topionym
Jajko rozmieszać z wodą, mlekiem i solą. Dodać mąkę i czosnek w proszku. Na samym końcu dolać oliwy i delikatnie rozprowadzić ją łyżką (to sposób, aby placki nie będą przywierały do patelni, nie trzeba natłuszczać jej olejem).
Farsz: Cebulę, pieczarki i parówki - pokroić i podsmażyć. Po zdjęciu z patelni wymieszać z marchewką i groszkiem (bez zalewy). Połączyć z majonezem i doprawić do smaku. Naleśniki posmarować serkiem topionym oraz farszem i złożyć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony). Obtoczyć w rozmąconym jajku (ze szczyptą soli) i w bułce tartej (również boki).
Smażyć (na rozgrzanym tłuszczu) z obu stron do zarumienienia się.
Farsz: Cebulę, pieczarki i parówki - pokroić i podsmażyć. Po zdjęciu z patelni wymieszać z marchewką i groszkiem (bez zalewy). Połączyć z majonezem i doprawić do smaku. Naleśniki posmarować serkiem topionym oraz farszem i złożyć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony). Obtoczyć w rozmąconym jajku (ze szczyptą soli) i w bułce tartej (również boki).
Smażyć (na rozgrzanym tłuszczu) z obu stron do zarumienienia się.