Sposób przygotowania:
Krokiety drobiowo wołowe
Mąkę, jajka, wodę, mleko,olej i sól miksuję dokładnie , odstawiam na 10 minut i smażę na patelni bez tłuszczu cienkie naleśniki. Muszą być tylko lekko podpieczone bo inaczej będą się łamać. Z tej ilości smażę około 20 naleśników ( zależy od grubości jaką smażę)
Mięso z rosołu obieram z kości, mielę w maszynce razem z marchewką i pietruszką z rosołu. Obraną i umytą cebulę kroję w piórka i smażę na łyżce oleju na złoty kolor. Mielę razem z mięsem i warzywami. Farsz doprawiam solą, mielonym pieprzem, lubczykiem i przyprawą w płynie, mieszam.
Nakładam po łyżce na naleśnika i zwijam krokiety. Panieruję w jajku zmieszanym z wodą i szczyptą soli, oraz w bułce tartej. Smażę do zrumienienia z obydwu stron. Podaję z czerwonym barszczem.
Z tej porcji farszu wyszło mi 14 krokietów.
Mięso z rosołu obieram z kości, mielę w maszynce razem z marchewką i pietruszką z rosołu. Obraną i umytą cebulę kroję w piórka i smażę na łyżce oleju na złoty kolor. Mielę razem z mięsem i warzywami. Farsz doprawiam solą, mielonym pieprzem, lubczykiem i przyprawą w płynie, mieszam.
Nakładam po łyżce na naleśnika i zwijam krokiety. Panieruję w jajku zmieszanym z wodą i szczyptą soli, oraz w bułce tartej. Smażę do zrumienienia z obydwu stron. Podaję z czerwonym barszczem.
Z tej porcji farszu wyszło mi 14 krokietów.
edytaha
zbysiowa
I o to chodzi Edytko, mnie Bunia zmobilizowała;)))