graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

krokiety gryczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

krokiety są najlepsze z barszczem czerwonym

krokiety gryczane

Składniki:

krokiety gryczane

 

  • ciasto
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki soli
  • nadzienie
  • 0,5 główki kapusty
  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
  • 0,5 szklanki kaszy gryczanej
  • sól,pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 2 litry wody

 

 

Sposób przygotowania:

krokiety gryczane
ciasto ,mleko wlać do garnka dodać do niego mąkę ,jajka olej i sól wszystkie składniki dokładnie zmiksować ,na patelni usmażyć z ciasta naleśniki grubości 2 cm., nadzienie kapustę poszatkować ,włożyć do garnka zalać wodą i zagotować,gotować do miękkości kapusty,gdy kapusta będzie miękka odcedzić ją na druślaku a na wodzie w której gotowała się kapusta ugotować do miękkości kasze,gdy kasza będzie miękka odcedzić ja i ostudzić ,następnie kapustę , kaszę i mięso wymieszać razem,przyprawić do smaku, na naleśniki nakładać farsze i zwijać w rulonik,usmażyć krokiety z dwóch stron na złoty kolor