Sposób przygotowania:
Krokiety ziemniaczane
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować, wystudzić i przecisnąć przez praskę.
Dodać żółtka, mąkę i rozpuszczoną margarynę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Zagnieść gładkie ciasto, formować wałeczki wielkości 7-8 cm, panierować w bułce tartej, lekko można ścisnąć palcami aby powstały lekko falowane i smażyć w głębokim tłuszczu na złoto
podawać z surówką.
Dodać żółtka, mąkę i rozpuszczoną margarynę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Zagnieść gładkie ciasto, formować wałeczki wielkości 7-8 cm, panierować w bułce tartej, lekko można ścisnąć palcami aby powstały lekko falowane i smażyć w głębokim tłuszczu na złoto
podawać z surówką.
SylaUla