Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Krokiety królewskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podawać z różnego rodzaju sosami, surówkami lub jako dodatek do barszczu lub bulionu

Krokiety królewskie

Składniki:

Krokiety królewskie

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety królewskie
Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać ze zmieloną szynką, startym serem, żółtkami i tartą bułką, doprawić do smaku. Z przygotowanej masy formować wałeczki o średnicy 3 cm, pokrajać na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce, smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.