mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

krokiety Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety robię z wieloma nadzieniami o to z kapustą

krokiety Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

krokiety Mariel

 

  • naleśniki
  • 2 szklanki mąka,
  • 2 szklanka woda gazowana,
  • 2 szt. jajka,
  • przyprawy
  • 500 gram kapusta kiszona,
  • 200 gram boczek,
  • przyprawy
  • 1 szt. jajka,
  • 1 szt. mąka,
  • bułka tarta,
  • przyprawy,
  • olej

Sposób przygotowania:

krokiety Mariel
ROBIMY NALEŚNIKI; Mąkę z wodą , jajkami , szczyptą cukru i soli miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy patelnie smarujemy każdorazowo margaryną , ciasto chochelką wylewamy na patelnie smażymy z obu stron. Kapustę kroimy na drobno , gotujemy z kminkiem , pieprzem jakąś godzinę Boczek kroimy i podsmażamy na patelni ,dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty , mieszamy i doprawiamy.Naleśnik nadziewamy farszem i zawijamy na patelni podgrzewamy olej.Jajko roztrzepujemy z łyżką mąki i naleśniki maczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce . Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor.
krokiety Mariel
do wody dodajemy jajka i wodę oraz szczyptę soli
krokiety Mariel
Do ugotowanej kapusty dodajemy boczek pokrojony i podpieczony
krokiety Mariel
Na naleśniki nakładamy farsz z kiszonej kapusty
krokiety Mariel
krokiety panierujemy w bułce tartej i jajku smażymy na oleju