Sposób przygotowania:
Krokiety mięsne z kapustąCiasto:
Jajka wbijamy do miski ,wlewamy mleko i wodę wsypujemy mąkę wlewamy łyżeczkę oleju solimy i miksujemy mikserem na jednolite gładkie ciasto. Odstawiamy na około 30 min aby ciasto napęczniało,po czym smażymy na patelni cienkie naleśniki
ETAP 2:
Kapustę kiszoną zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka około 40 min,odcedzamy ,zimną wyciskamy ,kręcimy przez maszynkę razem z mięsem z rosołu,cebulę obieramy, siekamy nożem w kostkę, szklimy na 2 łyżkach oleju dodajemy do zmielonego farszu doprawiamy do smaku solą, czerwoną czubrycą oraz pieprzem.
ETAP 3:
Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki ,zawijać w rulony.
Jajka do panierki roztrzepujemy widelcem solimy szczyptę i panierujemy krokiety w jajku i bułeczce tartej .
ETAP 4:
smażymy na masełku lub rozgrzanym oleju na rumiano . Podajemy gorące solo lub z czerwonym barszczykiem.