Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami Dominiki
Grzyby dokładnie umyć, zalać 1 szklanką wrzątku, dodać sól, gotować do miękkości, odcedzić (połowę wywaru pozostawić). Mleko, wodę, 2 jajka, mąkę i sól zmiksować na gładką masę, odstawić na około 20-30 minut. Kapustę opłukać, odcisnąć, posiekać, dusić około 20 minut z dodatkiem wywaru z grzybów, dodać pokrojone w drobną kostkę grzyby, doprawić solą, cząbrem i świeżo zmielonym pieprzem. Kiedy płyn odparuje, dodać do farszu oliwę, wymieszać. Ciasto naleśnikowe wlewać porcjami na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju i smażyć z obu stron na złoty kolor. Naleśniki ostudzić, posmarować nadzieniem. Dwa boki lekko zawinąć do środka, zrolować. Każdy rulon zanurzyć w rozmąconym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju, aż się zrumieni. Krokiety podawać na gorąco.