Sposób przygotowania:
krokiety rybno ziemniaczane
Rozmrożony filet ugotowac w lekko osolonej wodzie.
Ziemniaki też ugotować przecisnąć przez praskę albo utłuc tłuczkiem.Ugotowaną rybę rozdrobic, dodać natkę pietruszki,doprawić solą i pieprzem ,wymieszać tę masę.,na patelni rozgrzac masło przesmazyć masę,ostudzić .
Do zimnej masy dodac jajko,wymieszać ,jezeli masa jest rzadka,można dodać bułki tartej.Z masy formujemy krokiety nie bardzo duże.Jajko rozmącić widelcem opanierować krokieta ,obtoczyć w bułce tartej.Smazymy krokiety na złoty kolor.
Krokiety podajemy do obiadu.Przed podaniem krokiety skropić sokiem z cytryny.
POLECAM !!!
Ziemniaki też ugotować przecisnąć przez praskę albo utłuc tłuczkiem.Ugotowaną rybę rozdrobic, dodać natkę pietruszki,doprawić solą i pieprzem ,wymieszać tę masę.,na patelni rozgrzac masło przesmazyć masę,ostudzić .
Do zimnej masy dodac jajko,wymieszać ,jezeli masa jest rzadka,można dodać bułki tartej.Z masy formujemy krokiety nie bardzo duże.Jajko rozmącić widelcem opanierować krokieta ,obtoczyć w bułce tartej.Smazymy krokiety na złoty kolor.
Krokiety podajemy do obiadu.Przed podaniem krokiety skropić sokiem z cytryny.
POLECAM !!!
gusia1000