jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Krokiety z farszem z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wyjątkowa potrawa na każdą porę roku

Krokiety z farszem z jajek

Składniki:

Krokiety z farszem z jajek

 

  • CIASTO:
  • 20 dag mąki, 2 jajka, 1 szklanka mleka, sól- szczypta, 1/2 szklanki oleju- do smażenia
  • FARSZ:
  • masła, 1 łyżka bułki tartej, 1 cebula, 1 łyżka posiekanego koperku, sól, pieprz biały
  • DO PANIERWANIA:
  • 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Krokiety z farszem z jajek
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać, odstawić na 30 minut, po czym usmażyć na połowie cienkie naleśniki. Cebulę, obrać, posiekać, poddusić na gorącym maśle i ostudzić. Dodać posiekane jajka, bułkę tartą, śmietanę, surowe jajko i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem posmarować naleśniki, złożyć zanurzyć w rozmąconym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.