Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki. Kapustę kroimy j na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Dodajemy pieczarki, podsmażamy razem do odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i dodajemy do cebuli z pieczarkami i razem podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu i zwijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.
Dodajemy pieczarki, podsmażamy razem do odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i dodajemy do cebuli z pieczarkami i razem podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu i zwijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.