bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Uwielbiam krokiety, więc postanowiłam zrobić z farszem z białej kapusty i pieczarek .Są REWELACYJNE.

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

  • Ciasto na naleśniki:

 

 

 

  • 1,5 szklanki wody mineralnej gazowanej

 

 

 

  • Farsz:

 

  • 0,5 główki białej kapusty

 

 

  • 2 cebule

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki. Kapustę kroimy j na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.

Dodajemy pieczarki, podsmażamy razem do odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody, kroimy drobno i dodajemy do cebuli z pieczarkami i razem podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu i zwijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.