Sposób przygotowania:
Krokiety z kapusta i pieczarkami
Kapustę opłukać i posiatkować na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i zalać wodą ( ok 1l) i dodać ziele angielskie. Gotować ok. 30minut. Pieczarki pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni tak by soki puściły i dodajemy pokrojoną cieniutko w kosteczkę cebulkę. . Robimy ciasto na naleśniki. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy resztę składników dokładnie mieszamy. Smażymy jak zwykłe naleśniki w miarę możliwości cieniutkie. Kapustę po gotowaniu odcedzamy i wyciągamy ziele angielskie, pozostawiamy do wystygnięcia. Kiedy będzie już chłodniejsza dodajemy pieczarki z cebulką i przyprawy, dokładnie mieszamy. Na każdy naleśnik dajemy ok. 1,5 łyżki farszu i zawijamy. Najpierw składamy trochę brzegi a następnie w rulonik. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem ok. 5 minut. Gotowe