SUPERPRZEPIS

Krokiety z kapustą kiszoną

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Krokiety z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (3)

Krokiety z kiszoną kapustą

Składniki:

Krokiety z kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą kiszoną
Kapustę poszatkować i podgotować do miękkości, później przesmażyć ją na oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z mleka, mąki, jajek i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki, zostawiając trochę ciasta naleśnikowego do obtaczania krokietów. Dodać do niego jajko i wymieszać. Na usmażone wcześniej naleśniki kłaść farsz i zwijać krokiety. Panierować je w cieście naleśnikowym i następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z barszczem czerwonym.
Krokiety z kapustą kiszoną
Na usmażone naleśniki kłaść przygotowany farsz i zawijać w krokiety.
Krokiety z kapustą kiszoną
Opanierowane krokiety smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.