alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Krokiety z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie pyszne choć dość pracochłonne . U nas w domu lubią je wszyscy bez wyjątku. Podajemy oczywiście z barszczykiem.

Krokiety z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z kapustą i grzybami

Ciasto naleśnikowe

Farsz

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i grzybami
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. 

Grzyby namoczone dzień wcześniej gotujemy ok 40 min, odsączamy. Kapustę przelewamy wodą na sitku, przekładamy do garnka, wlewamy wodę spod grzybów, uzupełniamy wrzątkiem tak aby kapusta była przykryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy bułkę tartą i przyprawy.

Na naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zawijamy krokiety i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Smacznego:-)
Krokiety z kapustą i grzybami
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe
Krokiety z kapustą i grzybami
Ugotowane grzyby i kapustę oraz podsmażoną cebulę mielimy
Krokiety z kapustą i grzybami
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu
Krokiety z kapustą i grzybami
Zawijamy krokiety, panierujemy i smażymy

Tagi:

danie krokiety