Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Grzyby namoczone dzień wcześniej gotujemy ok 40 min, odsączamy. Kapustę przelewamy wodą na sitku, przekładamy do garnka, wlewamy wodę spod grzybów, uzupełniamy wrzątkiem tak aby kapusta była przykryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy bułkę tartą i przyprawy.
Na naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zawijamy krokiety i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)
Grzyby namoczone dzień wcześniej gotujemy ok 40 min, odsączamy. Kapustę przelewamy wodą na sitku, przekładamy do garnka, wlewamy wodę spod grzybów, uzupełniamy wrzątkiem tak aby kapusta była przykryta. Dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę, grzyby i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy bułkę tartą i przyprawy.
Na naleśnik nakładamy łyżkę farszu, zawijamy krokiety i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)