Sposób przygotowania:
Krokiety z kury w papierze ryżowym
Kurę,marchewki,korzeń pietruszki,seler,por i natkę zalać zimną wodą.Dodać pieprz w ziarenkach i sól.Gotować na bardzo malutkim ogniu,aż mięso będzie miękkie(około 2,5 godz).Mięso przestudzić w wywarze.Wyjąć,usunąć kości i chrząstki.Zmielić w maszynce do mięsa wraz z marchewkami.Pokrojone w kosteczkę cebule podsmażyć lekko na oleju.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.Chwilę smażyć.Dodać do mięsa wraz z groszkiem i sosem sojowym.Doprawić do smaku solą i pieprzem mielonym.Wymieszać.Papier ryżowy przygotować według przepisu z opakowania.Na każdym placku(najlepiej podwójnym)nakładać przygotowany farsz mięsny i zawijać w "kopertę"jak naleśniki.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony.Podawać,jako dodatek do powstałego podczas gotowania kury,przecedzonego bulionu lub czerwonego barszczu.
Darth Vader
mięsko