Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Naleśniki: Jajka miksujemy z mlekiem, wodą gazowaną i solą. Następnie dodajemy mąkę, gdy ciasto będzie za gęste dolewamy wody gazowanej. Smażymy cienkie naleśniki na patelni z dwóch stron.
Farsz: Mięso gotujemy, cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Do ugotowanego mięsa dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko mielimy w maszynce do mielenia. Doprawiamy do smaku.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Obsmażamy z dwóch stron na oleju. Podajemy.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej. Obsmażamy z dwóch stron na oleju. Podajemy.