Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa i wymieszać
Smażymy cienkie naleśniki, na środek każdego z nich kładziemy mięso, składamy boki i zwijamy w rulonik. Żeby mieć pewność, że krokiety nie rozwiną się w czasie smażenia możemy spiąć je wykałaczkami.
Obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy.
Przed podaniem nie zapomnijmy wyjąć wykałaczek.
Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa i wymieszać
Smażymy cienkie naleśniki, na środek każdego z nich kładziemy mięso, składamy boki i zwijamy w rulonik. Żeby mieć pewność, że krokiety nie rozwiną się w czasie smażenia możemy spiąć je wykałaczkami.
Obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy.
Przed podaniem nie zapomnijmy wyjąć wykałaczek.