Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsa mielonego
Składniki na naleśniki mieszam ze sobą tak, aby nie było grudek, ciasto odstawiam.
Przygotowuję farsz. Obrane cebule kroję w drobną kosteczkę, czosnek też można drobniutko posiekać, ja wolę przecisnąć przez praskę. Przesmażam na oleju, jak się delikatnie zrumieni, dodaję mięso mielone, przyprawy i przesmażam całość. Trwa to jakieś 10- 15 minut.
Mięso odstawiam do przestudzenia.W tym czasie smażę naleśniki.
Do przestudzonego mięsa wbijam dwa jajka, wsypuję bułkę tartą, i doprawiam do smaku.
Mięso nakładam na naleśniki i zwijam krokiety.
Każdego panieruję w jajku i bułce tartej, smażę na oleju na rumiano z obu stron.
Przygotowuję farsz. Obrane cebule kroję w drobną kosteczkę, czosnek też można drobniutko posiekać, ja wolę przecisnąć przez praskę. Przesmażam na oleju, jak się delikatnie zrumieni, dodaję mięso mielone, przyprawy i przesmażam całość. Trwa to jakieś 10- 15 minut.
Mięso odstawiam do przestudzenia.W tym czasie smażę naleśniki.
Do przestudzonego mięsa wbijam dwa jajka, wsypuję bułkę tartą, i doprawiam do smaku.
Mięso nakładam na naleśniki i zwijam krokiety.
Każdego panieruję w jajku i bułce tartej, smażę na oleju na rumiano z obu stron.
edytaha
zbysiowa
Ja też :D