Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i warzywami
Do miski wbić jajko dodać wodę, piwo, sól, olej, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę i dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Farsz: Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną kapustę ugotować, odcedzić, odcisnąć z wody. Na smalcu zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodać mięso, kapustę, musztardę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup i gałką muszkatołową, wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Farszem smarować usmażone naleśniki, zawijać boki i zwijać w rulony. Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać same, z sosem lub czerwonym barszczem.