Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażoną cebulę, posiekany czosnek, 2 łyżki bułki tartej, jajko, przyprawy i mieszamy. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy ok 10 – 15 min mieszając. Robimy ciasto naleśnikowe. W tym celu łączymy mąkę, mleko, jajka i wodę. Jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy jeszcze trochę wody. Przyprawiamy i mieszamy wszystkie składniki. Smażymy duże i cienkie naleśniki. Ja smażę na dwóch patelniach bo jest szybciej. Na brzegu naleśnika kładziemy farsz, zawijamy kawałek z góry naleśnika, potem lewa strona, później prawa strona i zawijamy w dół. Tak zwinięte krokiety obtaczamy w jajku i bułce i smażymy kilka minut na złocisty kolor.