Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą ,grzybami i mięsem
Przygotowanie farszu: obieramy cebulkę, czosnek i kroimy drobno. Mięso mielone z cebulką i czosnkiem dodajemy pieczarki pokrojone drobno wrzucamy na patelnie i dusimy aż mięsko zacznie się rumienić następnie dodajemy kapustę kiszoną i wszystko jeszcze dusimy około 20 minut po czym dodajemy grzyby (muszą być umyte i namoczone z nocy) wszystko doprawiamy sól,czarny pieprz,oregano i maga do smaku i dusimy wszystko jeszcze 25 minut.Po czym tak przygotowany farsz po ostygnięciu mielimy lub blindujemy. W małej miseczce rozbijamy jajka dodając mleko roztrzepujemy całość na następnym talerzyku rozsypujemy bułkę tartą. Do upieczonych naleśników nakładamy farsz łyżką stołową po czym lekko zaginając brzeg na farsz i załamując brzegi do środka zawijamy całość wsadzamy do miseczki z jajkami i tak dobrze namoczone wkładamy do talerzyka z bułką tartą i dokładnie z każdej strony panierujemy. Tak przygotowane krokiety smażymy na patelni z olejem słonecznikowym na małym ogniu aż panierka zacznie się rumienić z każdej strony. Usmażone krokiety odstawiamy na duży talerz który wykładamy ręcznikiem papierowym dla pochłonięcia nadmiaru oleju. Krokiety podajemy z barszczem czerwonym można też jeść same życzę smacznego :)