czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Krokiety z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetny pomysł na danie gdy zostaje nam mięso z rosołu.

Krokiety z mięsem i kapustą

Składniki:

Krokiety z mięsem i kapustą

 

  • 5 jajek
  • 1 l.mleka
  • 1/2 kg.mąki
  • 1/2 główki kapusty białej
  • 1 kg mięsa drobiowego i wołowego
  • cebula vegeta,pieprz,papryka słodka,sól
  • bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem i kapustą
Z mąki,2 jajek i mleka z odrobiną soli ubić ciasto na naleśniki.Smażyć na oleju cienki naleśniki.Kapustę poszatkować i ugotować,następnie odcedzić.Mięso ugotować,zemleć,cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć dodać do mięsa,doprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać razem z kapustą.Mięso zwinąć w naleśniki panierować w jajku i bułce tartej,smażyć,podawać z barszczem czerwonym.