Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem mielonym
Podane na ciasto składniki łączymy (mąki dodajemy tyle by powstało potrzebne nam ciasto o konsystencji kwaśnej śmietanki). Smażymy naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone mięso. Oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy.
Odstawiamy do przestudzenia a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i odciśniętą bułkę. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy przygotowany farsz i zwijamy krokiety. Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka.
Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mielone mięso. Oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy.
Odstawiamy do przestudzenia a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i odciśniętą bułkę. Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku.
Na usmażone naleśniki nakładamy przygotowany farsz i zwijamy krokiety. Jajka roztrzepujemy z łyżką wody albo mleka.
Przygotowane krokiety obtaczamy w jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.