olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Krokiety z naleśników z nadzieniem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety z farszem z podsmażanych pieczarek z cebulą, który następnie mielony jest w maszynce i doprawiany przyprawami.

Krokiety z naleśników z nadzieniem pieczarkowym

Składniki:

Krokiety z naleśników z nadzieniem pieczarkowym

 

  • 1 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka Kucharka
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1,5 szklanka mąki
  • 150 ml mleka
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 100 ml wody
  • 1 szklanka bułki tartej
  • ½ szklanki oleju
  • 3 plastry szynki

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z naleśników z nadzieniem pieczarkowym
Pieczarki oczyszczam, kroję, a następnie podsmażam. Cebulę obieram, kroję i wraz z szynką dodaję do pieczarek. Całość podsmażam na rozgrzanej patelni. Wszystko mielę w maszynce i doprawiam Kucharkiem oraz pieprzem. Mleko łączę z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia, dodaję 2 jajka, sól oraz wodę i dokładnie mieszam. Naleśniki smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie nakładam 2 łyżki farszu, zwijam tak aby powstały krokiety. Krokiety maczam w roztrzepanym jajku i obtaczam w bułce tartej. Krokiety przekładam na talerz, aby pozbyć się nadmiaru bułki tartej. Krokiety smażę na smażę na rozgrzanym na patelni oleju.