Sposób przygotowania:
Krokiety z parówką i ogórkiem kiszonym.
Mąkę, mleko, jajko, olej i sól mieszamy (najlepiej za pomocą miksera) na gładką masę. Patelnię rozgrzewamy i wylewamy na nią małe porcje ciasta. Dzięki temu że w cieście już jest olej, naleśniki można smażyć na suchej patelni. Na każdym naleśniku kładziemy pół parówki i paseczek ogórka kiszonego. Zawijamy. Tak przygotowane krokiety maczamy najpierw w rozkłuconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Smacznego :)
![Krokiety z parówką i ogórkiem kiszonym. Krokiety z parówką i ogórkiem kiszonym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-parowka-i-ogorkiem-kiszonym-101938.jpg)
![Krokiety z parówką i ogórkiem kiszonym. Krokiety z parówką i ogórkiem kiszonym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-parowka-i-ogorkiem-kiszonym-101939.jpg)