Sposób przygotowania:
krokiety z porem
nalesniki : make wsypujemy do mleka dodajemy jajka i szczypte soli miksujemy na patelni rozgrzewamy olej i smazymy nalesniki
Farsz; pora obieramy z zewnetrznej warstwy myjemy i kroimy w 2 mm talarki dusimy ok 10 minut na patelni pod przykryciem podlewamy woda az stanie sie miekki wsypujemy odsaczona kukurydze mieszamy i jeszcze chwile dusimy doprawiamy do smaku sola i pieprzem mielonym studzimy na nalesniki nakladamy farsz i zawijamy krokiety zanurzamy w rozkloconym jajku i obtaczamy w bulce tartej smazymy na zloty kolor
Farsz; pora obieramy z zewnetrznej warstwy myjemy i kroimy w 2 mm talarki dusimy ok 10 minut na patelni pod przykryciem podlewamy woda az stanie sie miekki wsypujemy odsaczona kukurydze mieszamy i jeszcze chwile dusimy doprawiamy do smaku sola i pieprzem mielonym studzimy na nalesniki nakladamy farsz i zawijamy krokiety zanurzamy w rozkloconym jajku i obtaczamy w bulce tartej smazymy na zloty kolor