Sposób przygotowania:
Krokiety ze szpinakiem
Naleśniki:
Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć naleśniki.
Farsz:
Szpinak siekamy drobno i smażymy z masłem aż woda odparuje. Studzimy. Do ostygniętego szpinaku dodajemy serek mascarpone, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku.
Na każdy naleśnik nakładamy 1 łyżkę farszu szpinak-owego, zawijamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Wszystkie składniki zmiksować i usmażyć naleśniki.
Farsz:
Szpinak siekamy drobno i smażymy z masłem aż woda odparuje. Studzimy. Do ostygniętego szpinaku dodajemy serek mascarpone, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku.
Na każdy naleśnik nakładamy 1 łyżkę farszu szpinak-owego, zawijamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.