Sposób przygotowania:
Królewicz
30dag mąki 10 dag cukru 10 dag margaryny 3 łyżki roztopionego miodu 2 łyżki sody 2 łyżki kakao 2 łyżkismietany 1/2 przyprawy do piernika 1 jajkoWszystkie składniki zarobić , podzielić na 2 czści i upiec.Biszkopt: 3 jaka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki 1 lyżeczka proszku do pieczeia 1 cukier wailiowy Białka ubić z cukrem , dodać żóltka ,mąkę z proszkiem do pieczeia i upiec.Jabłka: Usmarzyć 1 kg jabłek,2 galaretki zieloe rozpuścić w szkl gorącej wody i dodać do jabłek i wystudzić. Krm: 1 1/2 szkl mleka 1/2 margaryny 3/4 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki przennej i 2 ziemniaczanej . Mleko zagotować z margaryną, cukier waniliowy , cukier ,obie mąki roztrzepać z odrobiną mleka i wlać na gorące mlek i wystudzić . PRZEKŁADANIE: placek ciemny-krem-smarzone jabłka- biszkopt-krem- smarzone jabłka-placek ciemny.
msewka
Słyszałam o tym cieście kilka razy ale nigdy nie robiłam.Więc roszę o podpowiedź.
aaankaaa123
aaankaaa123
aaankaaa123