Sposób przygotowania:
Króliczki drożdżowe
Drożdże wymieszać z łyżką cukru, odrobiną ciepłego mleka oraz łyżką mąki. Zostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać resztę mąki oraz sól. Dodać resztę mleka i cukru, pokrojone drobno migdały, 2 jajka i masło. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu wyłożyć blachę papierem do pieczenia i lekko obsypać mąką. Na blasze formować króliki najpierw tworząc korpus, głowę i kolejno nogi, rączki i uszy. Jedno uszko pozostawić oklapnięte. Z rodzynek zrobić oczka, nosek i buźkę. Posmarować króliki roztrzepanym jajkiem. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Kiedy króliki wystygną można udekorować je polewą czekoladową np. malując spodenki na szelkach i posypując je posypką lub rodzynkami. Wokół szyi królików zawiązać kokardkę ze wstążki satynowej. Króliki rozdawać w prezencie rodzinie i przyjaciołom.