Sposób przygotowania:
Królik duszony - również z szybkowaru
Kawałki królika przyrumienic` na maśle.
Przełożyc` do naczynia żaroodpornego ( razem z tłuszczem z opiekania)
dodać pokrojony w plasterki czosnek , kostkę rozkruszyć po mięsie , posypać papryką i wegetą , polać oliwą z oliwek i około 50 ml wody (1/4 szk.)
naczynie przykryć
wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200o C, i dusić` około 2 godz.
w połowie duszenia , mięso obrócić` na drugą stronę
powstałym z pieczenia sosikiem ,polecam polać ziemniaki..pycha!
Przełożyc` do naczynia żaroodpornego ( razem z tłuszczem z opiekania)
dodać pokrojony w plasterki czosnek , kostkę rozkruszyć po mięsie , posypać papryką i wegetą , polać oliwą z oliwek i około 50 ml wody (1/4 szk.)
naczynie przykryć
wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200o C, i dusić` około 2 godz.
w połowie duszenia , mięso obrócić` na drugą stronę
powstałym z pieczenia sosikiem ,polecam polać ziemniaki..pycha!