Sposób przygotowania:
Królik na pomidorową nutę
Mięso królika myję i dzielę na kawałki , każdy nacieram obficie przyprawą do mięs. Odstawiam na parę godzin, minimum jedną.
Po tym czasie obsmażam kawałki królika na maśle klarowanym. Dobrze obsmażone zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła mięso. Dodaję przyprawy i duszę 70 minut ( do miękkości mięsa)
Gotowe mięso wyciągam , do sosu dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam, po czym zagęszczam skrobią wymieszaną w śmietanie.
Podaję z ziemniakami i korniszonami.
Po tym czasie obsmażam kawałki królika na maśle klarowanym. Dobrze obsmażone zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła mięso. Dodaję przyprawy i duszę 70 minut ( do miękkości mięsa)
Gotowe mięso wyciągam , do sosu dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam, po czym zagęszczam skrobią wymieszaną w śmietanie.
Podaję z ziemniakami i korniszonami.