Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mieso z królika w szarym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso z królika jest smaczne i zdrowe

Mieso z królika w szarym sosie

Składniki:

Mieso z królika w szarym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Mieso z królika w szarym sosie
Mięso z królika umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, wlać 2-3 szkl wrzącej wody, dodać liście laurowe i angielskie ziele, przykryć i dusić do miękkości. Na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa zrumienić posiekaną cebulę, dodać do mięsa. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, połączyć z miękkim mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

mięso danie