Sposób przygotowania:
Królik na świateczny obiad
W naczyniu żaroodpornym robimy marynatę - wkładamy wszystkie przyprawy, wciskamy obrane ząbki czosnku oraz wlewamy szklankę oleju - wszystko dokładnie mieszamy.
Do dokładnie wymieszanej marynaty wkładamy umyte i poporcjowane mięso królika - dokładnie je 'obtaczamy' w całej marynacie i odstawiamy na15-20 godzin w chłodne miejsce.
Naczynie żaroodporne zamykamy i pieczemy mięso 2h w temp 180*, w razie potrzeby można dodac nieco tłuszczu lub delikatnie podlać wodą.
Gorącego królika podajemy z ziemniakami i surówką.
Do dokładnie wymieszanej marynaty wkładamy umyte i poporcjowane mięso królika - dokładnie je 'obtaczamy' w całej marynacie i odstawiamy na15-20 godzin w chłodne miejsce.
Naczynie żaroodporne zamykamy i pieczemy mięso 2h w temp 180*, w razie potrzeby można dodac nieco tłuszczu lub delikatnie podlać wodą.
Gorącego królika podajemy z ziemniakami i surówką.
xkacpertx